Over mij

Terz gitaarArnaldo Lopez
Al van kleins af aan speel ik gitaar en ben ik besmet met het houtvirus. Het bouwen van gitaren is dan ook altijd een stil gekoesterde droom geweest maar afgezien van een enkele elektrische en akoestische gitaar is het er nooit van gekomen. Inmiddels heb ik ‘door omstandigheden‘ een mooi atelier en is de tijd rijp voor het ontwerpen en bouwen van unieke gitaren.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik ooit opnames mocht maken in een grote geluidsstudio waar een prachtige concertvleugel stond. Toen ik daar achter ging zitten en begon te spelen heeft het instrument me tot tranen geroerd,… zo’n mooi geluid en zo fijn bespeelbaar. Ik kon er niet meer achter vandaan komen en heb aan één stuk door zitten spelen. Dát is wat een instrument voor mij moet doen, het moet inspireren en me als componist en muzikant versterken. Precies dát gevoel had ik onlangs weer toen ik de snaren voor het eerst op m’n eigen ontworpen Terzgitaar had gezet. Ik kon niet meer stoppen met spelen en lachen! De vele uren ontwerpen, bouwen en slapeloze nachten waren het allemaal waard, overweldigend!

De eerste reacties zijn minstens zo overweldigend en menig bekende gitarist uit binnen en buitenland heeft er al op gespeeld. Onlangs zelfs niemand minder dan Dominic Miller (gitarist Sting),… zijn woorden:

It’s a beautiful guitar. A great object!

Dominic Miller